Tekstit

HERNEEN VERSOT

Kuva
Kuvasin päivittäin Instagramissa herneen versojen kasvua ja nyt ajattelin kirjoitella siitä projektista vähän tarkemmin. 
Herneen versojen kasvattaminen on helppoa ja lapsiystävällistä puuhaa. Herneet itävät ja kasvavat nopeasti, joten perheen pienimmätkin jaksavat käydä kurkkimassa ja ihmettelemässä päivittäin kasvua. Versojen kasvattaminen on edullistakin sillä siihen tarvitaan vain pieni määrä multaa, herneitä ja astia, johon herneet kylvetään. 

Herneen versojen kasvattaminen:

1. Liota herneitä vedessä noin vuorokauden ajan.

2. Laita multaa astian pohjalle ja kastele multa. Ripottele liotetut herneet mullan päälle. (Itse laitoin melko harvakseltaan, sillä kasvaessaan versot takertuvat toisiinsa. Niitä on helpompi leikata, kun ovat vähän irrallaan toisistaan).

3. Peitä astia kelmulla, jotta multa pysyy kosteana. Tee vielä muutama kolo kelmuun, jotta herneet saavat vähän ilmaa. Vie astia valoisaan paikkaan.


4. Sumuta vettä herneiden päälle joka päivä tai tarpeen mukaan. Kelmu kannat…

MARJASMOOTHIE

Kuva
Smoothiet ovat ihan mun lemppareita. Etenkin marjaisat smoothiet ovat mun mieleen. Ne sopivat hyvin osaksi aamupalaa, välipalaa tai iltapalaa. Marjoja ja hedelmiä meillä kuluu tosi paljon, joten tulevasta hyötypuutarhasta tulee löytymään useampi marjapensas ja jokunen hedelmäpuu. Tämä marjasmoothie on tämän hetken suosikkismoothie meillä:

Marjasmoothie
1 Banaani 1 Maitorahka Mansikoita Mustikoita Vadelmia Punaherukoita

Laita kaikki aineet blenderiin ja surauta sileäksi. Marjoja en koskaan mittailee tarkasti, vaan laitan niitä tiettyyn kulhoon vähän eri suhteissa riippuen siitä, minkä makuisen smoothien haluan. Kokeilemalla löytyy parhain kokonaisuus.


-Laura

PIENET HETKET

Kuva
Kun mietin mennyttä viikkoa, se saa hymyilemään, sillä taas kerran ne arjen pienet hetket ovat olleet jopa vähän huomaamatta niitä viikon parhaimpia hetkiä.

Kun katson tulevaan, sekin hymyilyttää, sillä viikonloppu on alkamassa. Ehditään pysähtyä ja nauttia hieman enemmän yhteisestä vapaa-ajasta kuin tavallisen arkipäivän jälkeen.

Iloa ja positiivisuutta sun viikonloppuun 🤗

MANSIKKARAHKA

Kuva
Heippa! Mun lempparipaikka kotona on ehdottomasti keittiö! Hyvät pöytätasot antavat mahdollisuuden kokkailuun, leivontaan ja omiin diy-projekteihin.


Meillä syödään aika usein rahkaa, sillä se on vaan niin hyvää. Viikonlopun alkajaisiksi tuli tehtyä mansikkarahkaa tällä ohjeella:

Mansikkarahka

2dl kermaa 2prk maitorahkaa Mansikoita soseutettuna Sokeria Vaniliinisokeria
Vaahdota kerma ja lisää joukkoon maitorahka ja soseutettu mansikka. Sekoita ainekset keskenään. Sokeria kannattaa lisätä tämän jälkeen maltilla, sillä mansikat itsessään ovat jo tosi makeita.


Käytin rahkaan Marjatila Laaksosen mansikoita, jotka on pakattu läpinäkyviin muovirasioihin. Tosi kätevää, kun jo ostohetkellä näkee, millaisia marjoja on ostamassa.


Näitä myydään kahdessa eri koossa 0,4kg ja 0,9kg rasioissa. Marjatila Laaksosen pakastemarjavalikoimaan kuuluvat myös vadelmat ja mustikat. Näitä marjoja myydään Prismojen ja S-markettien pakastealtaissa Porissa, Raumalla, Eurassa, Säkylässä, Kokemäellä, Harjavallassa, Noorm…

SATUHIERONNAN LUMOA

Kuva
Satuhieronta on kuulunut meidän arkeen melkein puolentoista vuoden ajan. Kun kuulin ensimmäisen kerran Satuhieronnasta, tiesin, että tämä on ihan mun juttu.

Palasin takaisin työelämään syksyllä 2018, joten uusi arki kahden pienen kanssa oli alkamassa. Silloin 2-vuotiaallemme uusi arki ja päivähoidon aloitus toivat mukanaan paljon jännitystä ja nukahtaminen yöunille muuttui entistä levottomammaksi. Satuhieronta menetelmänä inspiroi niin paljon, että päätin kokeilla Satuhieronnan vaikutusta myös kotona.

Olimme syksyn aikana ehtineet tutustua ja totutella Satuhierontaan, joten päätin tehdä meille Satuhierontajoulukalenterin. Kalenterista tuli kiva yhteinen juttu ja uutta joulukalenteria pyydettiin jo seuraavaksi vuodeksi ennen kuin vanha ehti loppua. Viikko ennen joulua huomasin ensimmäisiä Satuhieronnan vaikutuksia, sillä levottomuus oli oikeastaan lähes kokonaan hävinnyt. Satuhieronnalla on ollut jo pienessä ajassa suuria vaikutuksia pieneen ihmiseen.

Vaikka levottomuutta meillä ei en…

KOHTI HYÖTYPUUTARHAA

Kuva
Muutimme nykyiseen kotiimme reilut kaksi vuotta sitten. Muuton yhteydessä hyvästeltiin vanhan kodin hyötypuutarha, jonka olimme suunnitelleet ja toteuttaneet itse metsäiselle tontille sopivaksi.

Uuden kodin piha näytti muuttaessamme olleen jo jonkin aikaa vähemmällä huomiolla ja aloimmekin pian muuton jälkeen pohtia erilaisia vaihtoehtoja pihalle. Iso piha antoi paljon mahdollisuuksia, mutta päädyimme kuitenkin hyötypuutarhaan. Mikä onkaan sen mukavampaa kuin käydä syömässä omalta pihalta herkkuja! Nyt ollaan taas askel lähempänä omaa hyötypuutarhaa, sillä viime kesänä pääsimme aloittamaan työt.Pihan siistiminen alkoi nurmikkoalueen ulkopuolella vallanneen epämääräisen pöheikön siistimisellä. Tämä oli työläs vaihe, koska samalla alueella oli paljon kaadettavia puita, joita piti pilkkoa ja lajitella. Näille alueille on tarkoitus istuttaa nurmikko ja sijoittaa hyötypuutarha.


Kapeampi kaistale uutta nurmikkoa tulee tontin toiselle laidalle ja sinne ehdittiin viime syksynä saada jo tuij…

HYVÄ OLO

Kuva
Olen elänyt lapsiperheen arkea kohta kuusi vuotta. Omaa aikaa on siis ollut vähemmän kuin aiemmin. Vuosien aikana ja varsinkin työelämään takaisin siirtymisen jälkeen olen havainnut, että näitä hyvän olon hetkiä ei kannata jäädä odottelemaan, vaan luoda niitä sopivasti arjen keskelle. Nämä pienet hetket antavat mukavasti iloa ja energiaa arkeen. Ne ovat myös voimavaroja, joihin voin ainakin itse tukeutua tarpeen tullen. Hyvä olo ei vaadi välttämättä rahaa tai paljoakaan aikaa, mutta se on erityisen tärkeää jaksamisen kannalta.

Hyvä olo on mulle hetki, jolloin voin irrottautua niiden asioiden pariin, jotka ovat mulle tärkeitä. Toisin sanoen unohtaa kaiken muun ympäriltä ja olla juuri tässä ja nyt. Se on tarpeen mukaan omaa aikaa tai yhteistä aikaa läheisten kanssa.

Joka päivä on uusi mahdollisuus tehdä itselle tai läheisilleen jotain hyvää, joka kannattelee ja josta tulee hyvä olo. Näistä arjen pienistä hyvän olon hetkistä inspiroituneena olen luonut tämän blogin, josta pääsee lukemaa…

TERVETULOA

Ja hyvää alkanutta vuotta 2020!
Olen jo monta vuotta haaveillut omasta blogista. Ja tässä se nyt on pitkällisen pohdinnan jälkeen!
Tervetuloa seuraamaan mun blogia ja asioita, jotka tuottavat iloa lapsiperheen arjen keskellä. 

-Laura